csillag Főiskola csillag Gimnázium és Kollégium csillag Könyvtár
Intézmény és szervezet
Történet
Campus
Szervezeti felépítés
Intézményvezetés
Konzisztórium
Ügyrend
Határozatok
Intézményi dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
Alapító okirat
Szabályzatok és stratégiák
Intézményfejlesztési terv
Minőségfejlesztés
Költségvetési alapokmány
Beszámoló
Szerződéseink 2015
Vizsgálati jelentések
Közbeszerzési közlemények
Közbeszerzési terv
Éves statisztikai összegzés
Közbeszerzési eljárások
Szakmai partnereink
Alapítványok
Állásajánlatok
Oktatási egységek
Táncművészképző Intézet
Klasszikus Balett Tanszék
Néptánc Tanszék
Moderntánc Tanszék
Zongorakísérő Csoport
Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézet
Pedagógiai és Pszichológiai Tanszék
Elméleti Tanszék
Koreográfus és Táncpedagógus Tanszék
Képzések
Felsőfokú tanulmányokra előkészítő képzések (10-16 éves korig)
Alapszakok
Mesterszakok
Továbbképzések
Tanfolyamok
Felvételi tájékoztató
Felsőfokú tanulmányokra előkészítő képzések
Továbbképzések
Tudomány
Tánctudományi Kutatóközpont
Hírlevél
Tudományos rendezvények
Tankönyvek
Szakmai kiadványok
Tánctudományi Közlemények
Hallgatóknak
Dokumentumok
Nyomtatványok
Kérelmek
Egyéb Kérelmek
Tanulmányi hírek
Határidők
Szakfelszerelési díj
Erasmus+
Tanulmányi célú hallgatói mobilitás
Hallgatói szakmai gyakorlatok
Erasmus Charter for Higher Education
Erasmus Policy Statement
Pályázat 2017
Erasmus Szabályzat
Hallgatói Önkormányzat (HÖK)
HÖK pályázatok
Nyelvvizsga
Neptun
Pályázatok
Nyertes pályázatok
Nyári Kurzusok
Nyári Nemzetközi Kurzus
Program
Oktatók
Tandíj
Órajegy
Szállás és ellátás
Jelentkezés
Helyszín
Egyéb információk
Táncnapközi
Hírek
Galéria
Média
Jegyvásárlás
Honlaptérkép
 
FELHASZNÁLÓNÉV (E-MAIL CÍM)

JELSZÓ

Belépés Regisztráció
Tehetségpont

Konzisztórium
A Magyar Táncművészeti Főiskola konzisztóriuma

2016. február 10-én ünnepélyes keretek között átadták a felsőoktatási intézmények konzisztóriumi tagjainak megbízólevelét. Az újonnan megalakuló testületek előzetes egyetértése szükséges az intézményfejlesztési tervek, az éves költségvetés, beszámoló a vagyongazdálkodási terv elfogadásához. Az egyes kérdésekben a végső döntést továbbra is a szenátus hozza meg, de akkor kerülhet elé egy-egy téma, ha az egyeztetés megtörtént.
A konzisztórium tagja a rektor és a kancellár, három tagot pedig az oktatásért felelős miniszter delegál az intézmény gazdasági-társadalmi környezete, az intézmény és a hallgatói önkormányzat javaslatára. A testületekbe a felsőoktatási intézményt fontosnak tartó, de a saját területükön kiváló munkát végző szakemberek kerülhettek. A tagok megbízatása öt évre szól, újraválaszthatók és társadalmi munkában végzik a tevékenységüket. 
Főiskolánk konzisztóriumi tagjai: Bán Teodóra ügyvezető, ifj. Harangozó Gyula művészeti igazgató és Ókovács Szilveszter főigazgató. Megbízásukhoz gratulálunk, és sikeres munkát kívánunk!

Bán Teodóra
A Magyar Táncművészeti Főiskolán szerzett klasszikus balettművész diplomát. 1972 és 1996 között a Magyar Állami Operaház magántáncosa. 1991 és 2002 között alapítója, tulajdonosa és ügyvezetője a VIP. Arts. Management Kft.-nek. 2002-től a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft., valamint 2013-tól a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.Számos művészeti és kulturális esemény, fesztivál, vásár szervezése köthető nevéhez, mint például a Budapesti Nyári, Őszi, Téli és Tavaszi Fesztiválok, Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár, Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupák.

1991-től folyamatosan vesz részt opera produkciók létrehozásában, mint például a Szöktetés a szerájból, a Figaró házassága, a Rigoletto vagy az Aida, Bánk bán és a Carmina Burana.

Mindemellett gyermek és ifjúsági, művészeti pályázatok kiírásában, lebonyolításában vesz részt.

Harangozó Gyula
A Magyar Állami Balettintézetben érettségizett, majd a Moszkvai Balettakadémián diplomázott. 1976-tól a Magyar Állami Operaház tagja, 1977-től címzetes magántáncosa, 1978 és 1985 között magántáncosa. 1981 és 1991 között a Bécsi Állami Operaház első szólótáncosa, illetve 1981 és 1989 között a Bajor Állami Operaház állandó vendég szólótáncosa. Vendégszerepelt továbbá a Metropolitan Operaházban, Londonban, Párizsban, Zürichben, Madridban, Mexikóvárosban, Lausanne-ban, Berlinben, stb.2000-ben a Magyar Köztársaság Tiszti Keresztjével tüntették ki, 2004-ben a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze lett, majd 2005-ben megválasztották A halhatatlanok társulatának örökös tagjává. 

2010-ben Osztrák Érdemkereszt a Tudományért és Művészetért elismerésben részesült. 2012-ben Kossuth-díjat kapott. 

Számos előadást koreografált, köztük Csajkovszkij Diótörőjét, Delibes Coppelia vagy Kocsák Tibor Hófehérke és a hét törpe c. műveit.

1995 és 2005 között a Magyar Nemzeti Balett igazgatója volt, majd 2005 és 2010 között a Bécsi Állami Operaház balettegyüttesét, valamint Balettiskoláját igazgatta. 

2013 óta a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója.


Ókovács Szilveszter
A győri Zeneművészeti Főiskolán diplomázott magánének tanárként, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián operaénekes, énekművész és magánének művésztanár diplomákat szerzett. 1991-től itthon és külföldön egyaránt fellépett, majd 1996-tól a Budapesti Kamaraopera, 1997-től a Nemzeti Filharmónia szólistája. Operákat is rendezett, többek között Pergolesitől Az úrhatnám szolgáló vagy Mozarttól A színigazgató. 


Tanított a győri Zeneművészeti Főiskolán, a budapesti Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskolában, az Aranytíz Musical stúdióban, valamint a váci konzervatóriumban és a szigetszentmiklósi zeneiskolában is. A Marton-, Armel-, Simándy-, Gregor-versenyek zsűri tagja, illetve elnöke. 2001-től dolgozik az Operában, először az Erkel Színház vezetőjeként, majd kommunikációs igazgatóként. 2011-től a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa, majd 2012-től megbízott főigazgatója volt. 2013-ban kapta meg ötéves főigazgatói kinevezését

Cikkeket, kritikákat és könyveket jelentet meg. Rádió- és televízió műsorok vezetésével is foglalkozik.

Artisjus-, Mikszáth Kálmán-, Szervátiusz Jenő-, Kiss Ernő- és Pro Urbe-díjas, 2014-ben Ybl-emlékplakettet kapott.

Adatvédelem   Kapcsolat   GYIK   Állásajánlat   Támogatóink    ©2014 Tamas Ebergenyi