csillag Főiskola csillag Gimnázium és Kollégium csillag Könyvtár
Intézmény és szervezet
Oktatási egységek
Képzések
Felvételi tájékoztató
Tudomány
Hallgatóknak
Neptun
Pályázatok
Nyári Kurzusok
Hírek
Galéria
Média
Jegyvásárlás
Honlaptérkép
 
FELHASZNÁLÓNÉV (E-MAIL CÍM)

JELSZÓ

Belépés Regisztráció
Tehetségpont

Magyar Táncművészeti Egyetem


Hírek Hírek

A Kormány javaslata és az Országgyűlés döntése nyomán intézményünk 2017. február 1-jétől Magyar Táncművészeti Egyetem néven működik tovább. 

Ez alkalomból Szakály György rektor köszöntötte az egyetemi polgárságot:

„Ma egy különleges nap van, ami csak egyszer történik meg az életben, legyen szó egyénekről vagy intézményekről. Így a lelkem is ünneplőbe öltözött, mert hatvanhét év után másodszor változik intézményünk neve.

A Kormány javaslatára a Parlament elfogadta azt az előterjesztett javaslatot, amelynek értelmében a Magyar Táncművészeti Főiskola 2017. február 1-től Magyar Táncművészeti Egyetem néven folytatja oktatói tevékenységét.

A névváltás mögött 67 év következetes munkája, kitartása van.

Köszönet azoknak a mestereknek és tanároknak, akik ezt megteremtették. Az alapítóknak, akik szinte a semmiből építették fel az iskolát, nem sokkal a háború után, ami azokban az években különösen nagy teljesítmény volt, és köszönet mindazoknak, akik a háttérben segítették az intézet zavartalan működését.

Büszke vagyok, hogy én állhatok itt és az én vezetésem alatt érte az intézményünket ez a megtiszteltetés, de egy pillanatra sem gondolom, hogy ez az én érdemem lenne. A volt és a jelenlegi munkatársaim nélkül nagyon nehéz dolgom lett volna. 

Most megállunk mi is egy pillanatra, mert ünnepelünk, de holnaptól már az egyetemi elvárásoknak kell megfelelnie mindenkinek.

Hálás vagyok a fenntartónknak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a kormányzatnak, valamint a parlamenti képviselőknek, hogy huszonhat évvel azután, hogy az Állami Balett Intézet Táncművészeti Főiskolaként működik, mostantól kezdve, reményeim szerint az idők végezetéig viselheti a Magyar Táncművészeti Egyetem nevet.”

(Részlet az egyetemi ünnepségen elhangzott beszédből, 2017. február 1.)


Adatvédelem   Kapcsolat   GYIK   Állásajánlat   Támogatóink    ©2014 Tamas Ebergenyi