csillag Főiskola csillag Gimnázium és Kollégium csillag Könyvtár
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
Intézmény és szervezet
Oktatási egységek
Képzések
Felvételi tájékoztató
Tudomány
Hallgatóknak
Neptun
Pályázatok
Nyári Kurzusok
Hírek
Galéria
Média
Jegyvásárlás
Honlaptérkép
 
FELHASZNÁLÓNÉV (E-MAIL CÍM)

JELSZÓ

Belépés Regisztráció
Tehetségpont

Magyar Táncművészeti Egyetem


Hírek Hírek

A Kormány javaslata és az Országgyűlés döntése nyomán intézményünk 2017. február 1-jétől Magyar Táncművészeti Egyetem néven működik tovább. 

Ez alkalomból Szakály György rektor köszöntötte az egyetemi polgárságot:

„Ma egy különleges nap van, ami csak egyszer történik meg az életben, legyen szó egyénekről vagy intézményekről. Így a lelkem is ünneplőbe öltözött, mert hatvanhét év után másodszor változik intézményünk neve.

A Kormány javaslatára a Parlament elfogadta azt az előterjesztett javaslatot, amelynek értelmében a Magyar Táncművészeti Főiskola 2017. február 1-től Magyar Táncművészeti Egyetem néven folytatja oktatói tevékenységét.

A névváltás mögött 67 év következetes munkája, kitartása van.

Köszönet azoknak a mestereknek és tanároknak, akik ezt megteremtették. Az alapítóknak, akik szinte a semmiből építették fel az iskolát, nem sokkal a háború után, ami azokban az években különösen nagy teljesítmény volt, és köszönet mindazoknak, akik a háttérben segítették az intézet zavartalan működését.

Büszke vagyok, hogy én állhatok itt és az én vezetésem alatt érte az intézményünket ez a megtiszteltetés, de egy pillanatra sem gondolom, hogy ez az én érdemem lenne. A volt és a jelenlegi munkatársaim nélkül nagyon nehéz dolgom lett volna. 

Most megállunk mi is egy pillanatra, mert ünnepelünk, de holnaptól már az egyetemi elvárásoknak kell megfelelnie mindenkinek.

Hálás vagyok a fenntartónknak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a kormányzatnak, valamint a parlamenti képviselőknek, hogy huszonhat évvel azután, hogy az Állami Balett Intézet Táncművészeti Főiskolaként működik, mostantól kezdve, reményeim szerint az idők végezetéig viselheti a Magyar Táncművészeti Egyetem nevet.”

(Részlet az egyetemi ünnepségen elhangzott beszédből, 2017. február 1.)


Adatvédelem   Kapcsolat   GYIK   Állásajánlat   Támogatóink    ©2014 Tamas Ebergenyi