csillag Főiskola csillag Gimnázium és Kollégium csillag Könyvtár
Intézmény és szervezet
Történet
Campus
Szervezeti felépítés
Intézményvezetés
Konzisztórium
Ügyrend
Határozatok
Intézményi dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
Alapító okirat
Szabályzatok és stratégiák
Intézményfejlesztési terv
Minőségfejlesztés
Költségvetési alapokmány
Beszámoló
Szerződéseink 2015
Vizsgálati jelentések
Közbeszerzési közlemények
Közbeszerzési terv
Éves statisztikai összegzés
Közbeszerzési eljárások
Szakmai partnereink
Alapítványok
Állásajánlatok
Oktatási egységek
Képzések
Felvételi tájékoztató
Tudomány
Hallgatóknak
Neptun
Pályázatok
Nyári Kurzusok
Hírek
Galéria
Média
Jegyvásárlás
Honlaptérkép
 
FELHASZNÁLÓNÉV (E-MAIL CÍM)

JELSZÓ

Belépés Regisztráció
Tehetségpont

Intézményi dokumentumok
Intézményi Dokumentumok

A Magyar Táncművészeti Főiskola a hatályos felsőoktatási törvényben előírt intézményi dokumentumok alapján működik.

A legalapvetőbb intézményi dokumentum az Alapító Okirat, melyben a Magyar Táncművészeti Főiskola létével és működésével összefüggő közérdekű adatok szerepelnek. Az alapító okiratot a fenntartó adja ki, illetve módosítja az intézmény kezdeményezésére. Az alapító okiratot, illetve annak módosítását az Oktatási Közlönyben teszi közzé az oktatási miniszter.

A főiskola működése és szervezete szempontjából a legfontosabb szabályozó dokumentum a Szervezeti és Működési Szabályzat (a továbbiakban SzMSz). Ez az a normaanyag, ami konkrét intézmény szintjén képezi le a felsőoktatási törvény rendelkezéseit. Ebben nevesíti az intézmény minden egyes szabályozási témakörben azokat az eljárásokat, részletszabályokat, amelyek meghatározzák az intézmény gyakorlati működésének kereteit és rendjét. Az SzMSz részei: a szervezeti és működési rend, a foglalkoztatási követelményrendszer és a hallgatói követelményrendszer.

Az Intézményfejlesztési Terv (a továbbiakban: IFT) a felsőoktatási intézmény stratégiai alapdokumentuma. Az IFT nem kötelezően betartandó normákat rögzít, hanem terveket, elképzeléseket, melyek az intézmény pályázati tevékenységének alapját képezik. A Magyar Táncművészeti Főiskola intézményfejlesztési tervének keretei között látja el fejlesztési feladatait, beruházást indíthat, illetve a rendelkezésére bocsátott, továbbá a tulajdonában lévő vagyonnal részt vehet beruházások megvalósításában.

A Magyar Táncművészeti Főiskola célja, hogy a hazai és a nemzetközi munkaerőpiacon hasznosítható, magas színvonalú és továbbfejleszthető ismereteket közvetítsen hallgatói részére. A főiskola ennek érdekében minőségbiztosítási rendszert működtet. Az intézményi Minőségfejlesztési Program az intézményvezetési, tervezési, ellenőrzési, mérési, értékelési és fogyasztóvédelmi feladatokat, továbbá az oktatói munka hallgatói véleményezésének rendjét szabályozta a főiskola szenátusa.


Adatvédelem   Kapcsolat   GYIK   Állásajánlat   Támogatóink    ©2014 Tamas Ebergenyi