csillag Főiskola csillag Gimnázium és Kollégium csillag Könyvtár
Intézmény és szervezet
Történet
Campus
Szervezeti felépítés
Intézményvezetés
Konzisztórium
Ügyrend
Határozatok
Intézményi dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
Alapító okirat
Szabályzatok és stratégiák
Intézményfejlesztési terv
Minőségfejlesztés
Költségvetési alapokmány
Beszámoló
Szerződéseink 2015
Vizsgálati jelentések
Közbeszerzési közlemények
Közbeszerzési terv
Éves statisztikai összegzés
Közbeszerzési eljárások
Szakmai partnereink
Alapítványok
Állásajánlatok
Oktatási egységek
Képzések
Felvételi tájékoztató
Tudomány
Hallgatóknak
Neptun
Pályázatok
Nyári Kurzusok
Hírek
Galéria
Média
Jegyvásárlás
Honlaptérkép
 
FELHASZNÁLÓNÉV (E-MAIL CÍM)

JELSZÓ

Belépés Regisztráció
Tehetségpont

Campus A Campus

A Főiskola 2002-ben költözött a jelenlegi, Columbus utcai campusra. A korábbi ELTE tulajdonban lévő épületegyüttes kiegészült, átalakult és mára teljes egészében a Főiskola képzési és igazgatási céljait szolgálja.

Főépület: az ún. "régi" épületben található a Rektori Hivatal, a Gazdasági Hivatal, az Irattár, az Elméleti Tanszék, a Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziuma, az étkező, a jelmeztár és a közel 200 férőhelyes színházterem, amely háziversenyeknek, vizsgáknak, bemutató előadásoknak ad helyet. A főiskolai elméleti oktatás egy része is ebben az épületben folyik.
Táncművészképző Intézet (ún.: „szakmai épület”): a 2002-ben átadott "új" épület balett-termeiben folyik az alapfokú, középfokú és főiskolai szintű művészeti képzés túlnyomó részre. Itt kapott helyett a Klasszikus Balett és Moderntánc Tanszék, a Zenei és Zeneelméleti Tanszék, valamint az intézet Tanulmányi Osztálya is.

"Kisház": 2011. december 9-től itt működik a Vályi Rózsi Könyvtár (részletes információk a könyvtár honlapján: konyvtar.mtf.hu), a Központi Audiovizuális Stúdió, valamint a növendékek és hallgatók testedzését biztosító egészségügyi és rehabilitációs terem. Itt van továbbá a Tánctudományi Kutatóközpont, az MTF-OTKA Kutatócsoport kabinetje és egy kisebb tárgyalóterem, amely megbeszéléseken kívül főiskolai órák és vizsgák helyszínéül is szolgál. A könyvtár, illetve a „Kisház” rendszeresen ad otthont különböző kiállításoknak és programoknak (pl. szakmai konferenciák, Kutatók Éjszakája)
Forgách József Kollégium: 2004 nyarán költözött át a főiskola kollégiuma az oktatási épületek tőszomszédságába. Az épületben száz férőhely van.
 Koreográfus - és Táncpedagógus-képző Intézet: a campus-on kívül - a VII. kerület, Kazinczy utca 42-46. sz. alatt - kapott helyet a Magyar Táncművészeti Főiskola Koreográfus - és Táncpedagógus-képző Intézete. Itt található a Pedagógusképző Tanszék, a Koreográfusképző Tanszék és az Intézet Tanulmányi Osztálya.


Adatvédelem   Kapcsolat   GYIK   Állásajánlat   Támogatóink    ©2014 Tamas Ebergenyi