Aktuális hírek

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Koreográfus és Táncpedagógus-képző Intézet nyílt napjaira 2017. november 22-24. között.


Tervezett program

A vendégek megismerkedhetnek az Intézetben folyó munkával, betekintést nyerhetnek képzéseinkbe.

A Magyar Táncművészeti Egyetem 2017. november 17-18-án  rendezi meg VI. Nemzetközi Tánctudományi Konferenciáját az Egyetem Elméleti Tanszéke, Pedagógiai és Pszichológiai Tanszéke, valamint a Tánctudományi Kutatóközpontja szervezésében az MTA Tánctudományi Munkabizottságával együttműködve.

A KONFERENCIA TÉMAKÖREI: 1. Az intellektualitás szerepe az alkotói és előadói folyamatban 2. A táncművész- és táncpedagógus-képzés értelmiségképző funkciói 3. Jelentős előadó- és alkotóművész pályaképek 4. Művészek és társulatok: intellektualitás és közösség 5. Tánc és kulturális emlékezet 6. A táncoktatás és táncpedagógus-képzés módszertani kérdései 7. A táncelmélet és tánctörténet kutatásmódszertani kérdései

Csizmadia Tamás az egyetem Fülöp Viktor ösztöndíjas balettmestere az őszi szünetet tanulással tölti. Esther Protzman mentoráltjaként egy hetet Hágában tölthet, ahol megismerkedik a Royal Consevatoire The Hague tanáraival, betekinthet az iskolában folyó órákra, próbákra, előadásokra. 

 

Esther Protzman vendégbalettmesterként szeptemberben járt iskolánkban, ahol órákat tartott az V-VI-VII. évfolyamos hallgatóknak, valamint továbbképzést a művészképző balett pedagógusainak.  

A Magyar Táncművészeti Egyetem felvételt hirdet  a 2018 szeptemberében induló felsőfokú előkészítő szakmai képzéseire (klasszikus balett és néptánc specializációk), valamint táncművész BA képzéseire (klasszikus balett és színházi tánc specializációk). 

A felvételivel kapcsolatos tudnivalókról, határidőkről bővebb információ a Képzések - Művészképzés menüpont alatt található.

Közeledik a december: megkezdődtek a Magyar Táncművészeti Egyetemen a Diótörő-előadás próbái, és ezzel együtt a jegyárusítás is. 
 

Óvodák, iskolák október 27-ig jelezhetik csoportos látogatási szándékukat a szelpal.eva@mtf.hu e-mail címen vagy a 06-1-273-3430/255-ös telefon melléken. A hétvégi előadásokra online válthatnak jegyeket. A hétköznap délelőtti előadásokra az internetes vásárlás november 6-án kezdődik (amennyiben a csoportos igények ezt lehetővé teszik).

Az érdeklődők 2017. november 10-én, pénteken 8.00-13.00-ig a néptánc specializációval, 13.40-16.40-ig és november 11-én, szombaton 8.00-11.00-ig a klasszikus balett specializációval ismerkedhetnek meg. Az óralátogatásokat rövid előadás követi a háziszínpadon pénteken 17 órakor, illetve szombaton 11.15-kor. Az előadásokra jegyek itt válthatók.

 

A Nyílt Napok alkalmával szabad, amit máskor sohasem… Mindenki bekukkanthat a balett-termekbe, az órákra, próbákra, láthatja, hogyan készülnek hivatásukra a jövő Diótörő-hercegei, Giselle-jei, néptáncosai, vagy éppen a kísérletező kedvű moderntáncosok.

A Magyar Táncművészeti Egyetem előkészítő tanfolyamot indít a néptánc (felsőoktatási előkészítő) szakra felvételizni tervező (elsősorban) 8. osztályos diákok számára és a köznevelés 10-12. osztályába járó vagy már érettségizett (max. 20 éves) színházi tánc (felsőoktatási alapképzés) szakra felvételizni tervezők számára.

A foglalkozások szombatonként 11 és 14:30 óra között a XIV. ker. Columbus utca 87-89. sz. alatt lesznek. A jelentkezéshez némi táncos gyakorlat szükséges, de nem kell minden tánctechnikában otthonosan mozogni. A tanfolyamra történő jelentkezéseket október 25-ig várjuk e-mailben: barabas.katalin@mtf.hu.

A táncművész BA szak moderntánc specializáción 2018 tavaszán végző hallgatóink az őszi szemeszterben izgalmas projektekben próbálják ki magukat. Van, aki külföldön tölti a gyakorlati időszakot, de számos táncosunkkal a hazai közönség is találkozhat.

A 2017/2018-as tanév kihívásokkal teli a végzős moderntánc hallgatók számára, hiszen a tanév során képesítő vizsgát tesznek, a tanév végén pedig befejezik tanulmányaikat az alapképzésen. Azonban az őszi időszak nem csak a vizsgákra való felkészülésről, hanem a hivatásukhoz vezető legfontosabb lépésekről is szól: a színpadi gyakorlat megszerzéséről, a társulatokban történő együttműködésről, a projektekben való részvétel megtapasztalásáról.

A Magyar Táncművészeti Egyetem mély fájdalommal tudatja, hogy 2017. augusztus 28-án, 91 éves korában elhunyt Somogyi Lászlóné Éhn Éva táncművész, balettmester, a Magyar Táncművészeti Egyetem professzor emerita címmel kitüntetett ny. főiskolai tanára.

Nagykanizsán született 1926. augusztus 21-én. Nádasi Ferenc aranyérmes növendékeként az Operaház balettiskolájában tanult 1935-40 között. Részt vett a Vajnonen és Armasevszkaja által vezetett Vaganova-tanfolyamon (1949-50). 1959-ben az Állami Balett Intézet balettmesterképzőjén oklevelet szerzett, majd 1968-ban a moszkvai Nagyszínház két hónapos továbbképzésén tanult.

A Magyar Táncművészeti Egyetem önköltséges balett előkészítő tanfolyamot indít a 2017/2018 tanévben.

Az órák élő zongorakísérettel, a köznevelésben érvényes tanév rendje szerint lesznek megtartva, keddi és csütörtöki napokon.

A foglalkozásokon az általános mozgásfejlesztés mellett a klasszikus balett elsajátításához elengedhetetlen készségek és képességek fejlesztésére koncentrálunk.

A jelentkezéshez előképzettség nem szükséges.

Az előkészítő résztvevőit teljes körűen felkészítjük a felvételin előforduló feladatokra, ennek ellenére a tanfolyamon való részvétel nem jelent automatikus felvét

Kapcsolat