Aktuális hírek

A táncművész BA szak moderntánc specializáción 2018 tavaszán végző hallgatóink az őszi szemeszterben izgalmas projektekben próbálják ki magukat. Van, aki külföldön tölti a gyakorlati időszakot, de számos táncosunkkal a hazai közönség is találkozhat.

A 2017/2018-as tanév kihívásokkal teli a végzős moderntánc hallgatók számára, hiszen a tanév során képesítő vizsgát tesznek, a tanév végén pedig befejezik tanulmányaikat az alapképzésen. Azonban az őszi időszak nem csak a vizsgákra való felkészülésről, hanem a hivatásukhoz vezető legfontosabb lépésekről is szól: a színpadi gyakorlat megszerzéséről, a társulatokban történő együttműködésről, a projektekben való részvétel megtapasztalásáról.

A Magyar Táncművészeti Egyetem mély fájdalommal tudatja, hogy 2017. augusztus 28-án, 91 éves korában elhunyt Somogyi Lászlóné Éhn Éva táncművész, balettmester, a Magyar Táncművészeti Egyetem professzor emerita címmel kitüntetett ny. főiskolai tanára.

Nagykanizsán született 1926. augusztus 21-én. Nádasi Ferenc aranyérmes növendékeként az Operaház balettiskolájában tanult 1935-40 között. Részt vett a Vajnonen és Armasevszkaja által vezetett Vaganova-tanfolyamon (1949-50). 1959-ben az Állami Balett Intézet balettmesterképzőjén oklevelet szerzett, majd 1968-ban a moszkvai Nagyszínház két hónapos továbbképzésén tanult.

A Magyar Táncművészeti Egyetem önköltséges balett előkészítő tanfolyamot indít a 2017/2018 tanévben.

Az órák élő zongorakísérettel, a köznevelésben érvényes tanév rendje szerint lesznek megtartva, keddi és csütörtöki napokon.

A foglalkozásokon az általános mozgásfejlesztés mellett a klasszikus balett elsajátításához elengedhetetlen készségek és képességek fejlesztésére koncentrálunk.

A jelentkezéshez előképzettség nem szükséges.

Az előkészítő résztvevőit teljes körűen felkészítjük a felvételin előforduló feladatokra, ennek ellenére a tanfolyamon való részvétel nem jelent automatikus felvét

A Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézet tanévnyitó ünnepségére 2017. szeptember 22-én, pénteken 15.00 órakor kerül sor az ifj. Nagy Zoltán Színházteremben (1145 Budapest Columbus u. 87-89.).

Kapcsolat